הגב התחתון הינו אזור רגיש מאוד. הוא תומך ברוב המשקל בגוף האדם, ומשום כך, הלחצים עליו הם מרובים. התוצאה היא שכ-80% מהאוכלוסייה חווה בשלב כלשהוא בחייה כאבי גב תחתון. הם מאופיינים בכאבים חדים או עמומים ובעוצמה קלה עד קשה. לרוב, התסמינים חולפים מהר, יחסית, אבל קיימים מקרים נדירים בהם הכאבים נגרמים מסיבות משמעותיות דוגמת גידול או זיהום. הכאב הנפוץ ביותר מופיע, לרוב, בחלק הגב הנמצא מתחת לקו הצלעות ומעל לקו העכוז, לעיתים, תהיה הקרנה לעכוז ו/או לאזור האגן והירך. הכאב יכול לנבוע מפעולה חדה לא נכונה או מכאב מתמשך המתגבר לאורך זמן עקב פעילות ספורטיבית ואחרת. הוא יכול להיות מלווה בנפיחות התורמת לכאב.
במרבית המקרים, ההמלצה היא לא לשכב במיטה אלא להמשיך בפעילות ככל שהמצב מאפשר ובהתאם אליו. בנוסף לכך, יש צורך לנקוט בטיפולים רפואיים קונבנציונאליים, פרה רפואיים ומשלימים המסייעים לטיפול בבעיה. עיסוי רפואי הוא אחד הטיפולים המקובלים, היעילים והאלטרנטיביים ונעשה על ידי מומחים בתחום. עיסוי רפואי משלב בתוכו טכניקות הלקוחות מעולם העיסוי הקונבנציונאלי השבדי בצירוף מתיחות ולחיצות במקומות נדרשים. הטיפול נעשה באמצעות אצבעות הידיים המצליחות לעסות את הרקמות הפנימיות אשר ממוקמות מתחת לעור. כך, ניתן לשחרר שרירים תפוסים, לשפר טווח תנועה של מפרקים, להמריץ את הדם ולגרום לאספקת דם עשיר בחמצן התורם להתחדשות ורענון תאים.
תהליך העיסוי מתבצע כאשר המטופל שוכב על מיטת טיפולים. המטפל עושה שימוש בשמני טיפול מתאימים המוגדרים למטרות אלו. עיסוי רפואי הינו חלק חשוב ממגוון של טיפולי רפואה משלימה המוצעים כתוספת לטיפולים קונבנציונאליים או כתחליף להם. הכול בהתאם לדרגת החומרה של הכאבים ועם תיאום עם הרופא המטפל. בנוסף להקלה הגופנית, הוא מביא גם למרגוע לנפש בזכות ההנאה הרבה שמשלבת מגע נעים עם העור. ניתן לקבל טיפול אחד של 45 דקות עד שעה או סדרת טיפולים עד להיעלמות התופעה. כל המקבל עיסוי רפואי חייב לקבל מידע על אופיו, מהלכו ותגובות אפשריות לאחריו. מומלץ להימנע מארוחה שעתיים לפני, לכסות את הגב התחתון והצוואר לאחריו, להמתין כרבע שעה לאחר הטיפול מחוץ לחדר הטיפולים לבחינת הסתגלות הגוף לטיפול וכדומה.
טיפולים נוספים בכאבי גב תחתון ניתנים באמצעות פיזיותרפיה כולל אולטרא סאונד ותרגילים מתאימים. יש, כאמור לבצע, פעילות מתונה כמו הליכה או שחייה. ניתן לחמם את המקום או לחילופין לקרר אותו. ניתן לעשות שימוש בתרופות נוגדות דלקת ואחרות מתאימות. במקרים חריפים, מקובל גם לבצע הזרקות לגב. יחד עם זאת, מומלץ לשמור על הגב כל העת על ידי נקיטת פעולות שונות. יש להימנע מישיבה ממושכת, בעת ישיבה או נהיגה להיעזר בכריות תומכות או מגבות מגולגלות לתמיכה. להניח שרפרף מתחת לרגל בעת ישיבה ממושכת, להיעזר בשרירי הרגליים בעת הרמת משאות כבדים, לבצע פעילות ספורטיבית קבועה ומתאימה ועוד.